2001: ΕΤΟΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΉΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ιανουάριος 2001, «Κορινθιακός Παλμός»

2001: ΕΤΟΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΉΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Με την έναρξη του νέου έτους 2001, άρχισε και ο 21ος αιώνας και η Τρίτη χιλιετία. Όλοι οι άνθρωποι αντάλλαξαν ευχές και εόρτασαν σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας. Όμως οι απανταχού Έλληνες, ως ενεργοί πολίτες και κυρίως κάθε βαθμίδος ηγέτες της Ελλάδος, οφείλουν να μην παρασυρθούν από το κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας των ημερών, αλλά να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να προβληματισθούν.

Επειδή οι λαοί οι οποίοι λησμόνησαν την ιστοριά τους αφανίσθηκαν και επειδή η ιστορία είναι ο καλύτερος σύμβουλος αποφάσεων οι Έλληνες πρέπει να την μελετήσουν καλά, τουλάχιστον την ιστορία των προηγούμενων ετών – αιώνα – χιλιετίας. Η Ελληνική ιστορία κατέγραψε για τους Έλληνες μεγάλες δόξες αλλά και μεγάλες ταπεινώσεις. Η Ελλάδα κυριάρχησε στον κόσμο την προηγούμενη χιλιετία, αλλά και υποδουλώθηκε. Η Ελλάδα τον προηγούμενο αιώνα επεκτάθηκε, αλλά και συρρικνώθηκε. Ανέδειξε τις μεγάλες αρετές των Ελλήνων, αλλά και τις μεγάλες αδυναμίες των. Αμείφθηκε για τους αγώνες της αλλά πλήρωσε σκληρά για την ολιγωρία της.

Οι Έλληνες του 2001 ευρίσκονται προ κρισίμων αποφάσεων. Έχουν υποχρέωση να προβληματισθούν από την δυναμική των γεγονότων. Με τους παρόντες ρυθμούς εκτιμάται ότι, το έτος 2100 στην Ελλάδα θα ζουν δύο εκατομμύρια Έλληνες, ενώ μπορούν να ζοπυν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πενήντα εκατομμύρια και στον κόσμο ενενήντα εκατομμύρια Έλληνες. Ο τρίτος Αττίλας απειλεί την Κύπρο, η οποία αιμορραγεί εδώ και μισό αιώνα. Οι Έλληνες της Βορείας Ηπείρουκαταδιώκονται. Η Ίμβρος, η Τένεδος έχουν ελάχιστους Έλληνες. Απειλείται η Εθνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Το δημογραφικό πρόβλημα κορυφώνεται. Η αδυναμία φυλάξεως των συνόρων μας και η ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών έχει ερημώσει την ύπαιθρο (ακριτικά νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα, όπου κατοικούν περισσότεροι λαθρομετανάστες) και στα αστικά κέντα κυριαρχούν οι κάθε κατηγορίας «μαφίες».

Η Ελλάδα απειλείται να κατακτηθεί χωρίς πόλεμο αναίμακτα από τους όμορους λαούς, όπου παρατηρείται πληθυσμιακή έκρηξη. Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων συρρικνώνεται από την ανάπτυξη των πολυεθνικών εταιριών, ακόμα και μικροκαταστημάτων τους, σε κάθε κωμόπολη με τη μορφή «Franchising». Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «προτεκτοράτο» μεγαλύτερων δυνάμεων της περιοχής, της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Η αγροτική οικονομία και ο οικολογικός πλούτος έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Οι Έλληνες του 2001 πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν την Ελλάδα των ποικίλων και μεγάλων προβλημάτων που την ταλαιπωρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και που ανάλογα προβλήματα στο παρελθόν είχαν ολέθρειες συνέπεις για αυτήν ή αν θέλουν την Ελλάδα:

  • της μεγαλωσύνης και της δόξας
  • της δύναμης και της ειρίνης
  • των μεγάλων Ελλήνων επιχειρηματιών της Ευρώπης και του κόσμου
  • Των επιφανών Ελλήνων επιστημόνων ανά τον κόσμο
  • Ισχυρού-κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Ισχυρού κράτους-μέλους της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Οφείλουμε όλοι, δεν περισσεύει ούτε ένας Έλληνας, να αντισταθούμε αμέσως, στους νέους αόρατους και ύπουλους πόλεμους που διεξάγονται κατά του Ελληνισμού:

  • Με τη δύναμη του μόνου αληθινού Θεού
  • Με βασικό στήριγμα την ορθοδοξία
  • Με την αξιοποίηση των διδαγμάτων της ιστορίας.

Το έτος 2001 είναι για τους Έλληνες έτος περισυλλογής και ευθύνης.

Για να μεγαλουργήσει πάλι η Ελλάδα του 2001, του 21ου αιώνα, της τρίτης χιλιετίας.

 

Άρθρα δημιουργήθηκαν 20

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω