Η Πολιτική της Τοπικής Οικονομίας

28 Μαρτίου 1996, «Φωνή της Κορινθίας»

Η Πολιτική της Τοπικής Οικονομίας

Η εθνική οικονομία διέρχεται διογκούμενη κρίση, όπως δείχνειη δυναμική των βασικών δεικτών της ανάπτυξης, του πληθωρισμού και της ανεργίας. Επερχόμενου του κακού από γνώση, διαίσθηση ή ένστικτο «αυτοσυντηρήσεως» όλοι οι ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αντιμετωπίσεως της οικονομικής «καταιγίδας». Δεν είναι του παρόντος να ασχοληθούμε με την πολιτική της Δημόσιας Οικονομικής. Έχουμε όμως ηθική υποχρέωση να καταθέσουμε τις απόψεις μας., ιδιαίτερα μετά την επίκαιρη και πολύ εύστοχη επισήμανση του διευθυντού της ΦτΚ στο προηγούμενο φύλλο για τον «οικονομικό αποκλεισμό των εμπόρων (της Κορινθίας)», από την καλά σχεδιασμένη «φιλική» εισβολή των αυτοαποκαλούμενων επενδυτών στην «γη της επαγγελίας» ην Κορινθία. Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό, με την κατηγορία αυτών των επιχειρηματιών, που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των οικονομικών επιτελών τους

Γνωρίζουμε όμως όλοι τον νόμο της φυσικής, της «δράσης και της αντίδρασης». Είναι άμεσο και απολύτως αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή επενδύσεωντης μορφής αυτής και ιδιαίτερα όταν γίνονται από πολυεθνικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Ξεχνάμε πολύ εύκολα: Πίνοντας ποτό τύπου «Κόλα», θα βλέπουμε σε λίγο τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν αντί για την Αθήνα στην Ατλάντα. Ας σκεφθούμε: πρέπει πίνοντας γνήσιο σκωτσέζικο ουίσκι να συζητάμε γιατί δεν διατίθεται το Ελληνικό κρασί; Πρέπει τρώγοντας ξένα τυριά να παραπονούμεθα γιατί έχει χαμηλή τιμή το Ελληνικό γάλα;

Ας μην περιμένουν οι επιχειρηματίες της Κορινθίας να προστατευθούν από το Κράτος. Ζούμε σε δημοκρατική χώρα και μας παρέχεται η ευχέρεια να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ νόμιμα, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως καταναλωτές.

Η θέση μας στην πρόκληση του υγιούς ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ είναι η ΣΥΓΧΏΝΕΥΣΗ ολίγων ή περισσοτέρων τοπικών επιχειρήσεων, η ίδρυση τοπικών οινοποιητικών συνεταιρισμών, η ίδρυση τοπικών συνεταιρισμών τυροκομείνων κτλ.

Υπάρχουν φορείς όπως το Επιμελητήριο Κορίνθου, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, ο συνεταιρισμός «ΕΡΜΗΣ» που είναι σύγχρονος σημαιοφόρος του Συνεταιριστικού Κινήματος, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να ενθαρρύνουν ανάλογες «πιλοτικές» προσπάθειες. Υπάρχουν αξιόλογοι επιστήμονες και κυρίως εκλεγμένοι στο α’ και β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοικήσεως με νωπή την εμπιστοσύνη του Κορινθιακού λαού.

Ας τολμήσουν, ας θέσουν υπό την αιγίδα τους ανάλογες επιχειρηματικές προσπάθειες.

Ας σχεδιάσουν και εφαρμόσουν την πολιτικής της τοπικής οικονομίας.

ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!

Άρθρα δημιουργήθηκαν 20

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω