Ομιλία στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοσπονδίας Αποστράτων

Ομιλία στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοσπονδίας Αποστράτων – «Εθνική Ήχω» Ιούλιος 2002

«Κύριε πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Στρατηγέ κ. Κουτρουμπή,

Κύριε Σανδραβέλη, πρόεδρε της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλέιας,

Κύριοι σύνεδροι, κυρίες και κύριοι

Ως πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού νομού Κορινθίας. Αλλά και ως εκπρόσωπος του προέδρου της ΕΑΑΣ Αντιστρατήγου ε.α. κ. Αλεξάνδρου Καλεντερίδη, ο οποίος για λόγους ανεξαρτήτους της θελήσεώς του δεν κατέστη δυνατόν να παραστή στο συνέδριο σας, όπως παρέστη στα άλλα συνέδρια σας, σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση και ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη. Σας μεταφέρω τον θερμό χαιρετισμό του προέδρου της ΕΑΑΣ Αντιστρατήγου ε.α. κ. Αλεξ.ανδρου Καλεντερίδη και τις ευχές του για επιτυχία των εργασιών του συνεδρίου σας.

Προσωπικά, σας καλωσορίζω στην όμορφη Κορινθία και στην όμορφη Κόρινθο και σας ευχαριστώ πολύ ως Κορίνθιος, που επιλέξατε την Κόρινθο ως τόσο διεξαγωγής του συνεδρίου σας. Είναι τιμή για την Κορινθία και την Κόρινθο. Είμαι βέβαιος ότι περάσατε μέχρι τώρα πολύ καλά και ότι θα περάσετε και το υπόλοιπο της παραμονής σας ευχάριστα. Ελπίζω να έχετε προγραμματίσει να επισκεφθείτε την πανέμορφη ορεινή Κορινθία και την μοναδικής ομορφιάς Στυμφαλία, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και τις άλλες πολύ ωραίες περιοχές.

Εύχομαι στους καλούς συνέδρους  οι οποίοι έχουν έλθει από όλες τις περιοχές της πατρίδος μας, να επιστρέψουν στις τοπικές τους κοινωνίες με αξέχαστες αναμνήσεις. Παρακαλώ τους κ. συνέδρους, εκ μέρους των αποστράτων Αξιωματικών της Κορινθίας και εμού προσωπικά, να μεταφέρουντα αισθήματα αγάπης μας προς τις τοπικές τους κοινωνίες, επειδή όλοι έχουμε υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της εν ενεργού υπηρεσίας μας σε όλες της περιοχές της Ελλάδος και προσωπικά τις ακριτικές περιοχές, για τις οποίες τρέφουμε μεγλακη εκτίμηση και αγάπη.

Επισημαίνω ότι όσον αφορά την Εθνική Άμθνα και τους εξψτερικούς κινδύνους ακριτικές περιοχές  είναι οι γεωγραφικά ακριτικές περιοχές. Όμως «ακριτική περιοχή» όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια θεωρείται η Κορινθία επειδή γειτνιάζει με την Αθήνα, όπως γνώριζετε κ. Αστυνομικέ Διευθυντά της Κορινθίας. Παρακολουθούμε το σιωπηλό και σπουδαίο έργο σας, οφείλω να το δηλώσω αυτό, νομίζω ότι μας πρόσεξε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξεωςς και μας έστειλε ό,τι καλύτερο είχε. Δεν τον γνωρίζω πολύ τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή πρωτη φορά έχω μιλήσει μάζι του σήμερα, λυπάμαι αν τον φέρνω σε δύσκολη θέση, αλλά οφείλουμε να επαινούμε το επιτυχημένο έργο των συναδέλφων του.

Σεβόμενος τον πολύτιμο χρόνο του συνεδρίου σας, επισημαίνω ότι η ΕΑΑΣ όπως γνωρίζετε σχεδόν όλοι αριθμεί περίπου τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) μέλη, εκ των οποίων, εκ των οποίων έχει στους κόλπους της περίπου δεκαπέντε χιλίαδες (15.000) μέλη, αποστράτους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, προερχομένους από την πρώην Ελληνική Χωροφυλακή και αυτό το σημειώνω, επειδή όπως γνωρίζετε έχουμε κοινούς σκοπούς και κοινούς στόχους, για το καλό της πατρίδος μας και της κοινωνίας μας, το σημειώνω αυτό επειδή μερικοί δεν τον γνωρίζουν. Δεν είμαστε ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ, είμαστε ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ, είμαστε ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ.

Γι’ αυτό, με ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τις εργασίες και τα αποτελέσματα του συνεδρίου σας και θέλω να μεταφέρω τη θερμή παράκληση του προέδρου της ΕΑΑΣ Αντιστρατήγου ε.α. κ. Αλέξανδρου Καλεντερίδη, να δοθούν τα αποτελέσματα του συνεδρίου σας και στην Διοίκηση της ΕΑΑΣ, προκειμένου να τα επεξεργασθεί και αυτή ώστε να οργανώσουμε κοινή δράση.

Έδω ήθελα να τελειώσω το χαιρετισμό μου, όμως η εμπνευσμένη ομιλία του αγαπητού προέδρου σας Στρατηγού κ. Νικόλαου Κουτρουμπή, μου έδωσε την ευκαιρία να επισημάνω επιπλέον τα εξής σημεία:

Το μισθολόγιο των Στρατιωτικών το παρακολούθησα σε όλη μου την στρατιωτική θητεία, επειδή είμαι απόστρατος Αξιωματικός του Οικονομικού Σώματος και χειρίσθηκα θέματα μισθολογίου ιδιαίτερα τη χρονική περίοδο 1990-1993.

Δυστυχώς μας εμπαίζουν. Δυστυχώς παρανομούν.

Δυστυχώς, επειδή έχω στοιχεία από το 1975 μέχρι σήμερα σε ανηγμένες σταθερές τιμές, η καμπύλη μεταβολής των αποδοχών των Στρατιωτικών είναι έντονα αρνητική. Επίσης θέλω να σημείωσω ότι είναι παράνομη η μη προσαρμογή των συντάξεων στο 80% των εν ενεργεία αποδοχών, διότι έτσι προβλέπεται από το συνταξιοδοτικό νόμο. Βέβαια υπάρχουν πολλές πρόσφατες παρανομίες στο μισθολόγιο, αλλά και οι παρανομίες των διαγραφών των επιβληθέντων προστίμων εις βάρος των βουλευτών που με νεώτερο νόμο τους, κατήργησαν  προηγούμενο τους, επ’ ωφελεία τους, όπως είπε προηγούμενως στο χαιρετισμό του ο κ. Νομάρχης.

Με αφορμή, την αναφορά στην ομιλία του προέδρου σας στρατηγού κ. Νικολάου Κουτρουμπή, στο πρόσωπο του νέου ληρωα της Κύπρου Σολομώντος Σολομού, σας δηλώνω ότι έχω επισκεφθεί και έχω προσκυνήσει στην αιματοβαμμένη και μαρτρική Κύπρο, τους τάφους των νέων Ελλήνων ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολομώντος Σολομού, τα φυλακισμενά μνήματα, τον τύμβο της Μακεδονίτισσας κ.α. Έαν δεν έχετε ήδη κάνει αυτλο το προσκύνημα, σας προτρέπω να προγραμματίσετε ως προσκύνημα την επίσκεψη σας στην Κύπρο και θα πλυμμηρίσσετε απο πατρίδα και Ελλάδα.

Τέλος επισημαίνς με αφορμή την ομιλία του κ. προέδρου σας, αλλά και του κ. Αστυνομικού Διευθυντού κ. Δημητρίου Φούρα, ότι αλίμονο σε όσους νομίζουν είτε είναι εν ενεργελια Αξιωματικοί, είτε παράγοντες της κοινωνίας, ότι μπορούν να επιτύχουν χωρίς την βοήθεια των αποστράτων Αξιοματικών, σε όσους δεν υπολογίζουν στη συνεργάσια και τη δύναμή τους, διότι χωρίς αυτές είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν και αυτοί και το έργο τους.

Γνωρίζω, όπως γνωρίζετε και εσείς, πολλούς αποστράτους Αξιωματικούς 45-46 ετών με δύο πανεπιστημιακούς τίτλους, με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, γνώστες δύο ξένων γλωσσών, επιτυχημένους επιχειρηματίες, τους οποίους η πολιτεία και οι τοπικές κοινώνιες με τους μηχανισμούς τους έχουν αποκλείσει από τη δυνατότητα προσφορά στον Ελληνικό λαό. Τελικά αυτό έχει συνέπεια το προσωπικό τους όφελος, αφού οι περισσότεροι είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες. Εμείς βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι η προσφορά στην πατρία και την κοινωνία είναι υποχρέωση μας και πρέπει με κάθε τρόπο να προσπαθούμενα ακυρώνουμε αυτούς τους μηχανισμούς και να προσφέρουμε στην πατρίδα και την κοινωνία μας.

Σας εύχομαι και πάλι να περάσετε ευχάριστα τον υπόλοιπο χρόνο της διαμονής σας εδω.

Σας εύχομαι  να επιλέξετε και πάλι την όμορφη Κορινθία ως τόπο εκδρομής σας και από τις τοπικές σας ενώσεις. Με τον πρόεδρο τηε ΕΑΑΣΑ Κορινθίας κ. Ιωάννη Σανδραβέλη, έχουμε άριστες σχέσεις προσωπικές και συνεργασίας και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε εκδρομές στην Κορινθία, να σας φιλοξενήσουμε, να καταρτίσουμε ενδιαφέροντα προγράμματα εκδρομών, να επιτύχουμεκαλές τιμές με τοε φίλους ξενοδόχους της Κορινθίας. Προγραμματίστε εκδρομές στην όμορφη Κορινθία, ακόμα και με τον όρο της αμοιβαιότητας, δηλαδή να κάνουμε και εμείς οι απόστρατοι Αξιωματικοί της Κορινθίας εκδρομές στις περιοχές σας.

Καλη επιτυχία στο συνέδριό σας.

Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε.»

Άρθρα δημιουργήθηκαν 20

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω