Καλή Ανάσταση

Μάρτιος 2007, «Κορινθιακός Παλμός»

Καλή Ανάσταση

Αυτές τις άγιες μέρες εορτάζουμε και «ζούμε» το θείο δράμα, τα φρικτά πάθη και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του Χριστού μας, με σκοπό να ευχαριστήσουμε το Θεό μας, να ενδυναμώσουμε την πίστη μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Είναι θεόπνευστα τα κείμενα της εκκλησίας μας και ιδιαίτερα αυτά αυτών των ημερών είναι πολύ διδακτικά για όλους τους Χριστιανούς.

Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να εμβαθύνουν στα νοήματα που εμπεριέχονται στα ιερά κείμενα αυτών των ημερών, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα στις κρίσιμες εποχές της πατρίδας μας και βοήθησαν να ληφθούν σωτήριες αποφάσεις για τη δυστυχώς συχνά χειμαζόμενη πατρίδα μας.

Η Ελλάδα μας τον τελευταίο καιρό, βιώνει δύσκολα προβλήματα και βάλλεται σε πολλά μέτωπα, από πολλούς εχθρούς (εσωτερικούς-εξωτερικούς, ορατούς-αόρατους), με πολλούς κινδύνους. Έχουν σκοπό να την αναγκάσουν να βιώσει τα «φρικτά της πάθη» της «σταύρωσης της» με σύμμαχο τους τον «όχλο», ο οποίος ανέχεται σε απρόσμενο βαθμό τις προκλήσεις και προσβολές της από τους εχθρούς μας.

Ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό «αφιονισμένος» εμποδίζεται να σκεφθεί και παρακολουθεί αμήχανος χωρίς καμία αντίδραση, το καθεστώς της «ομολογούμενης» πλέον και από τους επίσημους φορείς, σε απρόσμενο επίπεδο:
ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ – ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ που οδηγούν την ΕΛΛΑΔΑ μας στην «ΣΤΑΥΡΩΣΗ».

Δεν είμαι υπερβολικός. Αυτό το εθνικό δράμα έζησε ο Ελληνισμός πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν και οδηγήθηκε στη «σταύρωση» χωρίς ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! Θυμίζω απλά:
Μικρασιατική καταστροφή
Βόρειος Ήπειρος
Κύπρος

Σημειώνεται δυστυχώς, ότι σχεδόν κάθε χρόνο εορτάζεται αθόρυβα, η επέτειος της ενάρξεως του απελευθερωτικού Κυπριακού αγώνα, η οποία έγινε την 01 Απριλίου 1955 από την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (Ε.Ο.Κ.Α.)

Οι σταυρωτές του Ελληνισμού έχουν ανάλογα την εποχή και τους σκοπούς τους, διαφορετικά ονόματα. Δεν τους λένε: Γραμματείς, Φαρισαίους, Βαραβάδες, Ληστές, Πόντιους Πιλάτους, Ιούδες κ.α.

Αυτές τις ημέρες της Χριστιανικής περισυλλογής, είναι πολύ χρήσιμο να κάνουμε και την εθνική μας περισυλλογή. Να προβληματισθούμε: Μήπως η πατρίδα μας, που φέρει τα βάρη του «σταυρού» της, οδηγείται στη «ΣΤΑΥΡΩΣΗ» ?

Αν δυστυχώς αυτό συμβαίνει, τότε ο κάθε Έλληνας, απανταχού της γης, αν δεν ανήκει στον όχλο ας επιλέξει το ρόλο του: Γραμματέας, Φαρισαίος, Βαραβάς, Πόντιος Πιλάτος, Ιούδας κ.α.

Προσωπικά αν διερωτάστε, επιλέγω να είμαι απλός, πιστός μαχητής της Ελλάδος και απλός Χριστιανός, που παρακαλώ τον Θεό να βοηθήσει την Ελλάδα να μην οδηγηθεί στην «ΣΤΑΥΡΩΣΗ» και αν αυτό είναι το θέλημα Του να της χαρίσει γρήγορα την ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Άρθρα δημιουργήθηκαν 20

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω