Βουλευτική Ασυλία;

Ιανουάριος 2010, «Κορινθιακός Παλμός»

Βουλευτική Ασυλίας;

Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Αντώνιο Σαμαρά,
Πρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρόσφατη απόφαση της η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνβν σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΑ απέρριψε αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας αριθμού βουλευτών, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που δεν παρακωλύουν την άσκηση της κοινοβουλευτικής τους δραστηριότητας.

Μεταξύ των ανωτέρω βουλευτών περιλαμβάνεται και ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος, του οποίου η άρση ασυλίας ζητήθηκε «για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε αυτήν». Η είδηση αυτή, καθ’ όσον δύναμαι να γνωρίζω, ή διέλαθε της προσοχής των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή υποβαθμίστηκε, με αποτέλεσμα να μην έχω πλήρη πληροφόρηση.

Κύριε Πρόεδρε,
Πρόσφατα διακηρύξατε ότι πιστεύετε στις αρχές της δημοκρατίας, της νομιμότητας και της διαφάνειας. Ότι θα εργασθείτε για την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, ώστε με τις απαιτούμενες υπερβάσεις να προσπαθήσετε να δώσετε ελπίδα στον Ελληνικό λαό, για να έρθει η άνοιξη για την Πατρίδα μας.

Κύριε Πρόεδρε,
Αφού σας δηλώσω ότι δεν είμαι μέλος ουδενός πολιτικού κόμματος, αλλά είμαι νομοταγής, σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης για την Πατρίδα και το Νομό Κορινθίας, όπου εκλέγεται ο εν λόγω βουλευτής και ότι περιλαμβάνομαι σε αυτούς που απευθύνεσθε να σας στηρίξουν και να σας εμπιστευθούν ως αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και ως πρωθυπουργό στις προσεχείς Εθνικές εκλογές, παρακαλώ να μου γνωρίσετε:

Α. Εάν προσωπικά εσείς, συμφωνείτε με αυτή τη «συντεχνιακή» αντίληψη αλληλεγγύηςτων βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία, ενώ είναι οι ίδιοι νομοθέτες, δεν επιθυμούν να εφαρμοστούν από τις δικαστικές αρχές οι θεσπιζόμενοι νόμοι από αυτούς γι’ αυτούς.

Β. Ο βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος, πότε και ποιο συγκεκριμένα καθήκον του «παρέβη», σύμφωνα με την εισαγγελική αρχή και ποιο ήταν ο «συνεργός ή αυτουργός» που διώκεται για το ίδιο αδίκημα. Αυτό θα με βοηθήσει να σταθμίσω την εκλογική μου επιλογή στις Εθνικές εκλογές, αφού παρακολουθήσω μέχρι τελεσιδικίας την εξέλιξη της δίκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση του «συνεργού ή αυτουργού».

Κύριε Πρόεδρε,
Θλίβομαι ειλικρινά, διότι σπάνια ζητήθηκε άρση ασυλίας από τους ίδιους ποινικά κατηγορούμενους βουλευτές. Αντιθέτως, σε πολύκροτες υποθέσεις μέλη του κόμματος και κυβερνήσεως της Ν.Δ. αρνήθηκαν την άρση ασυλίας των, μάλιστα πρόσφατα, από του βήματος του κοινοβουλίου υπουργός της κυβερνήσεως «κραδαίνων» το δάχτυλό τουεξεβίασε βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου και πέτυχε τη μη άρση «ασυλίας» των! Όμως δεν απέτρεψε την πολιτική καταδίκη του, από τους ωριμότερους… ψηφοφόρους του.

Διερωτώμαι κ. Πρόεδρε, μήπως οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, με αυτές τις αποφάσεις τους, παραβαίνουν το ηθικό καθήκον τους και παραβιάζουν ουσιαστικά το Σύνταγμα;

Είναι γνωστές άλλωστε οι «αντισυνταγματικές» διατάξεις του Συντάγματος των Έλληνων.

Κύριε Πρόεδρε,

Έχω την πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα κάνετε την υπέρβασή σας και θα μου απαντήσετε.

Κόρινθος, 22 Ιανουαρίου 2010

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Χρ. Παπαδάς
Νομικός
Οικονομολόγος
Πολιτικός Επιστήμων
Επιχειρησιακός Ερευνητής Ε.Μ.Π.

Άρθρα δημιουργήθηκαν 20

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω