Συνέντευξη στην Τίνα Σγουροπούλου από τη «Βραδυνή»

Συνέντευξη στην Τίνα Σγουροπούλου από τη «Βραδυνή», 10 Σεπτεμβρίου 2007

Ο υποψήφιος για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο, με τη Δημοκρατική Αναγέννηση, Αλέξανδρος Παπαδάς μιλά στη «Β» για το περιβάλλον, την Παιδεία, την Υγεία και το ασφαλιστικό

  «Πεντακομματική η Βουλή»

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΣ ΕΚΤΙΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Στην Τίνα Σγουροπούλου

Έχοντας διαπρέψει και τιμηθεί

στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο,

ο Αλέξανδρος Παπαδάς θέτει υποψηφιότητα

 με το κόμμα της Δημοκρατικής Αναγέννησης

στη Β’ Αθηνών και μιλά στη «Β».

 

Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Από μικρός είχα ευαισθητοποιηθεί στα κοινά. Ως φοιτητής από το 1964 ήμουν συνδικαλιστής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μετείχα σε όλους τους αγώνες, ιδιαίτερα από τον Ιούλιο του 1965 και μετέπειτα. Έτσι γνώριζοντας πολύ καλά τα σημερινά προβλήματα της πατρίδας μου, θεώρησα ότι μπορώ να βοηθήσω από την έπαλξη του κόμματος της Δημοκρατική Αναγέννησης, με την εγγύηση βέβαια των αρχών που με διέπουν και είναι συναφείς με αυτές του προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιου Παπαθεμελή.

 

Ποια τα νεωτεριστικά στοιχεία του κόμματός σας; Νομίζετε ότι θα επιλέξει τη Δημοκρατική Αναγέννηση ο απογοητευμένος ή ο αναποφάσισοτς ψηφοφόρος;

Εμείς απευθυνόμαστε χωρίς φίλτρα στην ελέυθερη έκφραση, ειδικά του νέου Έλληνα συμπολίτη μας, ο οποίος βιώνει προβλήματα ανεργίας, ακρίβειας, αναξιοκρατίας, κακώς παρεχόμενης παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας. Το κόμμα της Δημοκρατικής Αναγέννησης δεν είναι κόμμα αρχηγικό αλλά κόμμα αρχών. Ως εκ τούτου, αποσκοπεί στο να εκφράσει τον σκεπτόμενο δημοκρατικά και πατριωτικά Έλληνα πολίτη.

 

Τι θα είχατε να πείτε στον ψηφοφόρο για να σας εμπιστευτεί την ψήφο του, ποια τα πιστεύω σας;

Πιστεύω στις αναλλοίωτες αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Απευθύνομαι και θα ήθελα να ζητήσω από τον συμπολίτη μου να σκεφθεί ποιος μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει οξύτερα στο μέλλον, να κάνει αυτό που του υπαγορεύει η συνείδηση του και να επιλέξει αυτούς που πραγματικά θα τον αντιπροσωπεύσουν ανιδιοτελώς, για την διατήρηση αυτών των αρχών. Να ψηφίσει αξιοκρατικά και να προτιμήσει τους ικανούς, τους δυνατούς και τους επιτυχημένους.

 

Ποια η γνώμη σας για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του περιβάλλοντος;

Το περιβάλλον, που είναι μέρος της υγιούς ζωής και της προόδου μας, τον τελευταίο καιρό έχει δεχθεί ένα βαρύτατο πλήγμα. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Πρέπει να αποκαταστήσουμε άμεσα τις κατεστραμμένες περιοχές από τις πυρκαγιίες, διότι δυστυχώς η αλληλουχία των δεινών θα φέρει πολύ περισσότερα: πλημμύρες, επιδημίες, και σημαντική μείωση του εισοδήματος. Ο διασωθείς περιβαλλοντικός πλούτος πρέπει να περιφρουρηθεί πάση θυσία με μεγάλα, σοβαρά και άμεσα μέτρα πρόληψης. Το νερό, που, σύμφωνα με τους εκτιμητές διεθνώς, μελλοντικά θα είναι η αιτία μεγάλων πολέμων, πρέπει να το διαχειριστούμε με περίσκεψη, με περιορισμό της σπατάλης, με συντήρηση των δασών και των πηγών και με αποτροπή κάθε τρόπου μόλυνσής του.

 

Η γνώμη σας για την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό;

Στα κρατικά πανεπιστήμια θα πρέπει να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στα θέματα διοίκησης, διαχείρισης πόρων και επιλογής καθηγητών – όχι βάσει επιρροής. Κανένας Έλληνας δεν πρέπει να στερείται τη δωρεάν υγειονομική φροντίδα και πρέπει να υπάρχει κάθε μορφής κοινωνική πρόνοια για τους ασθενέστερους οικονομικά.

Στο Ασφαλιστικό δεν πρέπει να επιμηκυνθεί ο χρόνος εργασίας της ασθενέστερης τάξης κατά το δοκούν, γιατί θα το κάνει από ανάγκη, αλλά η πολιτέια να μεριμνά για την ασφαλισμένη εργασία από την πρώτη ημέρα απασχόλησης του εργαζομένου όπως και για την ασφαλή διαχείριση των κρατήσεων υπέρ ασφαλιστικών φορέων, ώστε έγκαιρα, και με τάση μάλιστα μείωσης του χρόνου απασχόλησης του εργαζομένου, να συνταξιοδοτείται με ελάχιστο ποσό σύνταξης τόσο όσο απαιτείται για την αξιοπρεπή επιβίωσή του. Επισημαίνω με αγανάκτηση τη διασπάθιση των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων, η οποία έγινε με την τελευταία αποκαυφθείσα υπόθεση ομολόγων.

 

Πιστεύετε ότι θα έχουμε πεντακομματική Βουλή;

Ναι, με την ταυτόχρονη έκπληξη το πέμπτο κόμμα να είναι η Δημοκρατική Αναγέννηση.

 

«Ευχαριστώ την έγκριτη “Β” για τη φιλοξενία και την ευαισθησία που επιδεικνύει να “ακούει” και τους προβληματισμούς μη προβεβλημένων υποψηφίων. Πιστεύω ότι αυτό δεν είναι σύμπτωση, δεδομένου ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι ο τίτλος της εφημερίδας σας, αν και γραμμένος με μαύρα γράμματα, έχει ποτιστεί με αίμα στο βωμό της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης».

                                                                                                        ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΣ

Άρθρα δημιουργήθηκαν 20

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω