ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ιδιαίτεροι ηθικοί δεσμοί με συνδέουν με την Ένωση Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου. Για αυτόν τον λόγο μετέχω με χαρά στις περισσότερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται. Στην ετήσια και κυριότερη εκδήλωση που γίνεται στην πανήγυρη της ισαποστόλου Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, στον ομώνυμο Ιερό ναό εντός του κτιριακού συγκροτήματος της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, που λειτούργησε επί δεκαετίες.

     Εκείνη την ημέρα της πανηγύρεως, θεία δυνάμει, ο προσκυνητής απορροφάται από το αυστηρό παραδοσιακό εκκλησιαστικό τυπικό και από τις μελίρρυτες μελωδίες, που ψάλλουν εν χορώ οι αριστοτέχνες της βυζαντινής μουσικής ιεροσπουδαστές της Σχολής με τις μοναδικές φωνές τους. Τότε και λόγω της συγκινησιακής φόρτισης το εκκλησίασμα ᾽᾽ελέγχεται᾽᾽, σιγεί απολύτως και γέμει ψυχικής ανατάσεως. Εύχομαι σε όποιον δεν έχει εκείνη την ημέρα και σε εκείνο τον ιερό ναό, εκκλησιασθεί, να μη στερηθεί αυτήν την μοναδική χαρά.

     Πολλές φορές, έχω σκεφθεί να γράψω λίγες λέξεις, για τις όμορφες δραστηριότητες της Ενώσεως, στο έγκριτο περιοδικό τους. Κάθε περιγραφή  από τους ίδιους τους ομογάλακτους αδελφούς ιεροσπουδαστές, της ῾῾Τροφού῾῾ Σχολής τους, διατυπώνεται με μεγάλη ταπεινότητα  (όπως ορθά γαλουχήθηκαν από τους φωτισμένους καθηγητές τους και τους ποιμένες τους) στερεί όμως, από τον αναγνώστη μη Ιεροσπουδαστή, όλο το μεγαλείο αυτών των εκδηλώσεων.

     Για τον λόγο αυτόν αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο, ως μη ιεροσπουδαστής, παρατηρητής από ᾽᾽απόσταση᾽᾽, με την ευκαιρία της προσκυνηματικής εκδρομής, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ένωση Ιεροσπουδαστών στην Αίγινα και στις Ιερές Μονές Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Μηνά.

Ιανουάριος 2010, «Κορινθιακός Παλμός»

 

Βουλευτική Ασυλίας;

Ανοιχτή Επιστολή προς τον κ. Αντώνιο Σαμαρά,
Πρόεδρο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε,
Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρόσφατη απόφαση της η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνβν σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΑ απέρριψε αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας αριθμού βουλευτών, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που δεν παρακωλύουν την άσκηση της κοινοβουλευτικής τους δραστηριότητας.

 

Νοέμβριος 2008, «Κορινθιακός Παλμός»

 

Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Η ΧΕΛΩΝΑ
Σύγχρονος Μύθος του Αισώπου

Μια κατηγορία αρχαίων μύθων κοινωνικού και διδακτικού περιεχομένου, με ήρωες ζώα που συμβολίζουν ανθρώπινους χαρακτήρες, είναι οι μύθοι του Αισώπου. Πιστεύω ότι αν ζούσε σήμερα ο Αίσωπος, προκειμένου να διδάξει τους ανθρώπους, θα έγραφε πάλι το μύθο του ΛΑΓΟΥ και της ΧΕΛΩΝΑΣ, με αφορμή την επικαιρότητα, όπως παρακάτω: 

Δεκέμβριος 2009, «Κορινθιακός Παλμός»

 

«Τα Πέτρινα Χρόνια»

Ανοιχτή Επιστολή
Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη

Κύριε Υπουργέ,
Πληροφορήθηκα, με αρκετή καθυστέρηση, δήλωσή σας, η οποία έγινε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την ημέρα της αναλήψεως των καθηκόντων σας ως αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Αμύνης (ΑΝΥΕΘΑ), στην οποία μεταξύ άλλων δηλώσατε: «… θυμάμαι τα πέτρινα χρόνια 1979-1980 υπηρετούσα σε μονάδα προκαλύψεως στον Πέπλο του Έβρου ως ανεπιθύμητος…». Η δήλωσή σας αυτή μού προκάλεσε θλίψη και απορία για την εκτίμηση που έχετε για το επίπεδο δημοκρατίας στην Ελλάδα την εποχή εκείνη και για το πώς αντιλαμβάνεσθε το ύψιστο χρέος του Έλληνα νέου να εκπληρώνει με εθνική υπερηφάνεια το καθήκον του προς την πατρίδα και να τη φυλάσσει από τους εξωτερικούς εχθρούς της και μάλιστα από τις επάλξεις των συνόρων της... 

Οκτώβριος 2008, «Κορινθιακός Παλμός»

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
«Όλβιος εστίν, όστις της ιστορίας έσχεν μάθησιν»
Θουκιδίδης

Ως Έλληνες και Χριστιανοί, έχουμε το προνόμιο να αντλούμε σοφά μαθήματα από τις πλούσιες δεξαμενές σοφίας της Χριστιανικής διδασκαλίας και της Ελληνικής Ιστορίας. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η θυσία του Θεανθρώπου (ο οποίος σταυρώθηκε και νικώντας το θάνατο αναστήθηκε για τη σωτηρία των ανθρώπων), μας δίδαξε ότι θυσίες δεν αποκτώνται αγαθά.

Σελίδα 1 από 3

copyright-webeasy

development webEASY